Workshop bedrijventerreinen verduurzamen

| |

Het gezamenlijk aanpakken van de verduurzaming van bedrijventerreinen kent vele voordelen. Zo wordt schaal gecreëerd, gaan transactiekosten omlaag en is er andere/slimmere financiering mogelijk. Gerealiseerde…

Het gezamenlijk aanpakken van de verduurzaming van bedrijventerreinen kent vele voordelen. Zo wordt schaal gecreëerd, gaan transactiekosten omlaag en is er andere/slimmere financiering mogelijk. Gerealiseerde besparingen kunnen bovendien weer terugvloeien in een gebied. Andere kansen zitten hem o.a. in een betere verhuurbaarheid van vastgoed, een hogere vastgoedwaarde en een versterking van het organiserend vermogen van een gebied. Energie is namelijk een redelijk eenvoudig thema om samen vast te pakken, maar leidt dankzij de collectieve organisatie vaak tot nog veel meer verbeteringen op andere vlakken. Natuurlijk zijn er struikelblokken, maar die zijn goed te tackelen.

Zo bleek ook tijdens het seminar ‘bedrijventerreinen verduurzamen‘ dat begin 2016 werd georganiseerd door ESCoNetwerk.nl. Het gaat er vooral om de eerste stap te zetten, iets beet te pakken. Niet meer te wachten, maar doorpakken met de partijen die wél willen. Want het is een illusie om iedereen van een bedrijventerrein mee te krijgen. Hoe bepaalt u uw kansen? Daar willen wij u bij helpen!

ESCoNetwerk organiseert op 25 april 2016 in Zeist een interactieve workshop over hoe u op uw bedrijventerrein verduurzaming opstart. Hoe pakt u dat aan? Wat zijn de mogelijkheden? Wat gebeurt er verder al in Nederland op dit gebied en wat zijn concrete resultaten? Met een kleine groep parkmanagers en gemeenten zullen we concrete ervaringen en ideeën uitwisselen rondom dit thema.

Klik hier voor meer informatie, het programma en aanmelding.

ESCoNetwerk.nl, dinsdag 5 april 2016