Zes zorginstellingen zoeken innovatieve bouwpartijen

| |

Doel is om de gebouwen zodanig te renoveren of nieuw te bouwen, dat de zorginstelling uiteindelijk geen energielasten meer heeft.

Innovatieprogramma Energiesprong neemt het initiatief om ‘Zorgvastgoed zonder energiekosten’ te verkennen met bouwbedrijven, installatietechnici, bouwkundig adviseurs, toeleveranciers, financiële partijen en vastgoedeigenaren. Hiertoe hebben zes zorginstellingen (waaronder Altrecht te Zeist, Palet te Leeuwarden en Amarant te Tilburg) een ‘verkennende uitvraag’ geformuleerd. Deze vraag is bedoeld als uitnodiging voor een kennismaking en voor dialoog.

Doel is om de gebouwen zodanig te renoveren of nieuw te bouwen, dat de zorginstelling uiteindelijk geen energielasten meer heeft. Op welke wijze kan een verzorgingshuis de energielasten tot nul reduceren? Hoe combineer je warmte én frisse lucht in een zorginstelling dat 24/7 in gebruik is zonder energievretende installaties? Of hoe renoveer je eigenlijk een zorginstelling terwijl het volop in gebruik is en op welke manier kun je individuele temperatuurregeling invoeren?

Op de actiewebsite www.kansenvoorzorgvastgoed.nl heeft innovatieprogramma Energiesprong de zes uitvragen van zorginstellingen bij elkaar gebracht. Bouwpartijen hebben tot 15 mei de tijd om hun verkennende aanbod in te sturen.

Meer informatie

ESCoNetwerk.nl, 29 april 2014