Zorggroep Amstelring tekent drie energieprestatiecontracten voor verduurzaming vastgoed

| |

Zorggroep Amstelring heeft in april drie energieprestatiecontracten getekend voor de verduurzaming van drie van haar eigen panden. De prestatiecontracten bestaan uit een duurzame renovatie en…

Zorggroep Amstelring heeft in april drie energieprestatiecontracten getekend voor de verduurzaming van drie van haar eigen panden. De prestatiecontracten bestaan uit een duurzame renovatie en prestatiegericht beheer, waarbij het totale energievolume, de onderhoudsconditie en de daaraan verbonden onderhoudskosten van het gebouw worden gegarandeerd. En dat voor een periode van 15 jaar.

De ingrijpende renovatiewerkzaamheden voor zorglocatie Bornholm in Hoofddorp zijn inmiddels van start gegaan en het energieverbruik van dat gebouw zal uiteindelijk met 33 % worden teruggebracht. Ook de locaties Vreugdehof (Amsterdam) en Groenelaan (Amstelveen) zullen dit jaar worden aangepakt. Het consortium dat de drie projecten uitvoert bestaat uit bouwer Dura Vermeer (coördinatie van beheer en onderhoud), ESCo Eneco (verzorging energiemanagement) en installateurs Roodenberg en Terberg. De duurzame renovatie zal er toe leiden dat de drie zorglocaties weer toekomstbestendig worden gemaakt. Het energieverbruik wordt teruggedrongen en achterstallig onderhoud wordt weggewerkt.

————————————————————————————————————————

Bent u benieuwd naar de ervaringen van zorggroep Amstelring met dit duurzame project? Waarom is gekozen voor een energieprestatiecontract en hoe bevalt dat tot nu toe?

Wim Claessen (hoofd huisvesting, Amstelring) geeft antwoord op 24 mei 2016 tijdens een seminar van ESCoNetwerk.nl. Centrale vraag van de middag is: Hoe kan een duurzaam gebouw de gehele bedrijfsvoering verbeteren? Dus hoe bevalt het Amstelring om het energie- en onderhoudstuk uit te besteden en wat levert het de zorggroep precies op?

Het programma, meer informatie en aanmelding zijn te vinden via deze link.

ESCoNetwerk.nl, 28 april 2016